fredag 11. april 2008

Ut i min hage

Ettersom våren lar vente på seg og det SNØR ute, får eg drømme meg vekk med bilder fra ifjord og forfjord.

Pappa, som eide huset før meg, skulle ikke ha bed i hagen så når eg kjøpte for to år siden var det som å få blanke ark og eg kunne begynne å planlegge. Eg fikk tilkjørt stein til å lage bed og kanter av. Og to lass jord som inneholdt ugress med gule blomster :-( Var ikke helt blid over å få det inn i hagen.


Benken fikk eg med meg nordover av min venninne på Klepp. Det er hennes far som har laget den og dermed heter den Johannesbenken. Her på framsiden har eg fått laget kanter og plantet. Plantene fikk eg av Greta, en av damene i sanitetsforeningen. Hun skulle ha vekk et stort bed og eg fikk alt det eg ville ha.


Terrassen var liten så i fjord vår begynte eg å lage en til, pluss å heve den gamle litt. Det tok noen uker (les:mange) å få den ferdig men til slutt gikk det. Og den ble flittig brukt. Med et impregnert partytelt kunne vi sitte her selv om det regnet.


Gjerde var ikke bra nok for en Karo som ikke har noe annet i tankene enn å stikke av. Så eg fikk begynt på nytt tregjerde. Dette prosjektet skal eg fortsette på så snart telen går (håper eg kan få noen til å gjøre det).
Mattispus er også en røver og han fant vei under gjerde og lokket Karo med seg. En dag kom en nabo å spurte om eg savnet noen for en katt med en hund på slep var opservert i full fart oppover mot rundkjøringen. Og joda, det var mine. Doffen dro etter de og tok Karo i bånd mens Mattispus lusket slukkøret bak de, hjemover. Eg tettet hullet der de var kommet seg under og en halv time etterpå hadde de funnet et nytt hull og så var de borte igjen. Da fant Doffen de i en nabohage. Eg lager gjerde 1.20 m høyt med tanke på vinter og snø. Første vinteren her måtte vi måke langs det nåværende lave gjerde slik at wowene ikke skulle komme seg over.


Ettersom eg ikke hadde så mange bed ferdig i fjord ble det mest blomster i potter og kar. Målet er å få bed og hage mest mulig vedlikeholdsfri, helt går jo aldri, men alikevel.Det har vært noen fine repotasjer om det i "Hagen for alle". Og så vil eg prøve å dyrke selv det eg skal ha i pottene.


Kjøpte to sementblandekar og de hadde eg vann i. Det vannet eg pottene med, og hundene brukte det som drikkekar. Veldig lurt for da slapp eg å vanne med iskaldt vann og eg slapp å dra frem slangen hver dag.

3 kommentarer:

Elisa sa...

Ser du har lagt ned mykje arbeid i hagen din, så fint det har blitt!

AnneKa sa...

Tusen takk for det. Har masse planer om fortsettelsen, både når det gjelder planter, bed, stier og snekring. Formen avgjør hvor mye og i hvilket tempo eg får de satt ut i livet.

Hannes hage sa...

Jeg lengter etter sommeren når jeg ser disse deilige hagebildene dine. I