søndag 8. juni 2008

Myken Butikken med det rare i..........



I den grå bygningen til venstre har det vært butikk en gang tiden. Vi var så heldig å få komme inn å ta en titt og det var som å ta en tidskapsel bakover i tiden. Det var helt fantastisk og når den er ferdig restaurert skal jeg ta turen tilbake til Myken for å oppleve den atmosfæren igjen. Bygningen er i dårlig forfattning og skulle den bevares var det på høy tid at noe ble gjordt. Så nå jobbes det med å få den på fote igjen og så skal det bli museum.


Det var ikke bare hyller og benker som var inntakt, men innholde i hyllene var også der. Det var en utrolig opplevelse. For meg virket det som om at en dag hadde de bare stengt døren og latt alt stå som det gjorde. Og dette var antagelig midt på 70tallet for jeg fant et Alle Kvinner fra 1974. Og her var det meste, ATA skurepulver, roll on, hofteholdere, kvistolje, spiker, line osv osv........

Jeg kan ikke få sagt hvor flott jeg synes det er at noen tar på seg jobben å bevare slike skatter, all ære til dem. Dette er en unik historiebok som må oppleves. Også bildene forteller mer enn ord, klikk bildene større og ta en nærmere titt.



Her kan dere se litt av utvalget i hyllene.

7 kommentarer:

FO - 2 sa...

Sjarmerende butikk.
Mye fint og nostalgi i hyllene der.
ATA skurepulver... Kjente lukta i nesen nå. Lukten av barndom. ;)

Elisa sa...

Eg har også vore på Myken, for mange, mange år sida. Fascinerande øysamfunn! Eg blir alltid imponert over folk som velger å leve på sånne stader.

Elisabeth sa...

For en skatt!
Det er så viktig at vi tar vare på slike historiske minner også. De kan fort bli borte for oss om det ikke er ildsjeler som står på.
Har kost meg på øyvandring i bloggen din, tusen takk for mange flotte bilder. Føler nesten som om jeg har vandret med ;)

Nunne sa...

Der har jeg aldri vært :(
Skammelig, jeg som har masse familie i Rødøy ...
Nunne

Anonym sa...

Hei. Det var artig å se hvor mye du setter pris på det arbeidet vi gjør med gammelbutikken.

Se på http://www.lunheim.net/foto/ så får du se utviklingen. Se også på mykennytt nr. 8 2008 (finnes på mykenfyr.no).

Hilsen Petter...han i islendingen på bildet.

ASSA sa...

Å ja AnneKa, du har så rett i det! om å ta vare på gamle hus med så mye sjel i!!!

Unknown sa...

Dette var verkeleg eit sus av forgagne tider:0)
fantastisk at det no skal takast vare på, for ingenting er tristare når slike gamle bygningar med sjel og historie vert ståande til forfall....