søndag 20. juli 2008

Solblomst/Ta vekk visne blomster???????


På alle de andre plantene mine går jeg å knipser av visnet blomster, men på Solblomsten har jeg ikke gjordt det. Er det noen som vet om det fremmer mer blomstring hvis jeg gjør det?

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Det pleier ikke jeg heller å gjøre, den virker nesten selvrensende. Og jeg har heller ikke merket at den har sluttet og blomstre tidlig i de årene jeg har hatt den. Den har egentlig holdt på til frosten tok den. Herlige blomster.

Titania sa...

Anne is this a mesembryanthemum, what a tongue twister no wonder it is called (iceplant or pigface). It has a beautiful colour.

AnneKa sa...

Elisabeth: Nei da plukker ikke jeg heller av visne blomster. De greiene som blir stående igjen er jo ganske dekorative de også.

Titania: Yes it is. I call them sunflower because they only open up when it's sun or very hot outside.

Berit sa...

Før hadde jeg alltid soløyer, men de siste årene har jeg rett og slett glemt det. De er jo så nydelige i alle sine farger.

Leste du brukte edikk å vanne med, er det for å drepe ugress??? eller maur????

Og det fotosafaribildet var tøft, ta et staur å tre dem på!!!

Ha en fin ny uke!

Randi sa...

Ein får gode tips av å følge med på bloggane rundt omkring - da knipsar ikkje eg heller. Eg kallar den middagsblomst. Sådde i år da eg plutseleg kom på den igjen fra barndommen. Det var gamle frø, og eg sådde nokre i ei lita potte som eg satte ut når varmen kom. Liten og pjusk var den. Men du verden som den tok av da den kom ut! No er den sikkert 30 X 30 cm med store tjukke stenglar - og nydelege blomster : ) Kjempefin blomst!