søndag 20. juli 2008

Solblomst/Ta vekk visne blomster???????


På alle de andre plantene mine går jeg å knipser av visnet blomster, men på Solblomsten har jeg ikke gjordt det. Er det noen som vet om det fremmer mer blomstring hvis jeg gjør det?

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Det pleier ikke jeg heller å gjøre, den virker nesten selvrensende. Og jeg har heller ikke merket at den har sluttet og blomstre tidlig i de årene jeg har hatt den. Den har egentlig holdt på til frosten tok den. Herlige blomster.

Lavender and Vanilla Friends of the Gardens sa...

Anne is this a mesembryanthemum, what a tongue twister no wonder it is called (iceplant or pigface). It has a beautiful colour.

AnneKa sa...

Elisabeth: Nei da plukker ikke jeg heller av visne blomster. De greiene som blir stående igjen er jo ganske dekorative de også.

Titania: Yes it is. I call them sunflower because they only open up when it's sun or very hot outside.

Berit T sa...

Før hadde jeg alltid soløyer, men de siste årene har jeg rett og slett glemt det. De er jo så nydelige i alle sine farger.

Leste du brukte edikk å vanne med, er det for å drepe ugress??? eller maur????

Og det fotosafaribildet var tøft, ta et staur å tre dem på!!!

Ha en fin ny uke!

Randi sa...

Ein får gode tips av å følge med på bloggane rundt omkring - da knipsar ikkje eg heller. Eg kallar den middagsblomst. Sådde i år da eg plutseleg kom på den igjen fra barndommen. Det var gamle frø, og eg sådde nokre i ei lita potte som eg satte ut når varmen kom. Liten og pjusk var den. Men du verden som den tok av da den kom ut! No er den sikkert 30 X 30 cm med store tjukke stenglar - og nydelege blomster : ) Kjempefin blomst!