lørdag 6. april 2013

Enkel lue og nye sjyvotta

 

_DSC7388-001

Ettersom vinteren ikke helt vil slippe taket fikk jeg så lyst på ny lue, en lilla lue. Fant to nøster Fritidsgarn på syrommet og etter å ha lest endel oppskrifter ble det følgende :

La opp 68 masker på liten rundpinne nr 5 1/2. Strikket 2 r og 2 vr til jeg syntes den var passe lang. Felte så 2 r sammen og 2 vr sammen hele omgangen rundt, på neste omgang 2 r sammen rundt hele. Trakk så sammen resten av maskene og festet tråen. Brukte en dobbel trå (sterkere) til å trekke sammen maskene til slutt. Brukte pittelitt over ett nøste, men kjenner at den hadde blitt nok lang selv om jeg bare hadde brukt ett nøste.

_DSC7384-001

Trengte nye sjyvotter og disse var en UFO jeg hadde begynt på for lenge siden, nå ble de endelig ferdig. Garnet er Trysil Garn Iglo Soft, ble litt “harde” votter så det hadde kanskje egnet seg bedre til sitteunderlag, som det opprinnelig var tenkt til. Men det ble kjempegode sjyvotter som verken vann eller fiskesene kommer gjennom Smilefjes

_DSC7348-002

Veldig glad i lilla, men ettersom denne var strikket på en kveld blir det sikkert flere i andre farger.

_DSC7368-002

Som MEsyk er jeg fullstendig avhengig av solbriller og disse var et kjempekjøp. Kan ha de utenpå de vanlige brillene mine som dere kan se på bilde, og dermed trenger jeg ikke bruke på tusenvis av kroner på mørke briller med styrke i.

Ønsker alle en god helg !!

PS. Tusen takk for skryt av Skip O’hoi vottene Smilefjes som blunker

1 kommentar:

Malys krok sa...

Stilig med de tykke, gode, røde vottene på den hvite snøen!
Lua ser fin ut. Skal si du produserer! Godt å bli ferdig med påbegynt...
ønsker god helg videre! -Margit-