onsdag 4. mai 2016

Lungeurt


I fjord begynte jeg å legge om hagen til en mer lettvint variant. Sykdom gjør at jeg må ha det mest mulig vedlikeholdsfritt og det er jo ikke enkelt med en hage. Men vi startet i fjord med å fjerne steinkanter som det var vanskelig å holde ugressfri og klippe rundt. To bed ble fjernet og et ble gjort mindre. Så hva skulle jeg gi vekk og hva skulle jeg beholde.

Lungeurt var en av de jeg bare måtte beholde fordi jeg synes den er veldig spennende.


Lungeurt er en ganske hardfør plante og tåler godt å stå i skygge, så derfor flyttet jeg den til framsiden av huset. Den er en viktig næringskilde for humler og humlene må vi jo stelle godt med.
Og jeg synes rett og slett den er en litt kul plante med fine blålilla blomster.

Men det skal også ha medisinske egenskaper som:

Slimløsende, hostedempende, bløtgjørende, astringerende, blodstillende, sårhelende, antibakteriell, svettedrivende, urindrivende, irritasjonsdempende og betennelseshemmende

Og skal kan brukes ved følgende plager :

Hoste, heshet, halsvondt, kronisk bronkitt, astma, katarr, influensa, tuberkulose, slimdannelse i luftveiene, hemorroider, diaré, sår, blødninger, inklusive kraftige menstruasjonsblødninger.
1 kommentar:

Marie sa...

Hei,og takk for kommentar på bloggen min:)

Hage skal vere koseleg å pusle med. Den skal gi energi og ikkje tappa, så det er viktig å legge det på eit nivå som ein meistrar.

God helg :)