fredag 24. februar 2017

Project Life

En gammel hobby i ny variant !
Har drevet med en slags "scrapbooking" eller albumlaging med AnneKa vri, tidligere. Har en flott album med bilder fra Foreningen på Jæren som jeg er veldig glad i. Og ellers har jeg laget et par andre albumer.

Men som med så mye annet, ble det lagt på hylla når formen ble så mye verre og andre ting ble prioritert. Da pappa gikk bort for to år siden arvet jeg og min søster en masse bilder og det fikk meg til å tenke. Mye av det er jo verdiløse for oss for vi vet ikke hvem som er på bildene og i hvilken anledning de er tatt. Og mange av de gamle som vi kjenner igjen på hans bilder, vil ikke min sønn ane hvem er når han skal ta over denne fotoarven en dag.

Jeg har i tillegg årevis med bilder som ikke er skrevet på og satt skikkelig i system, i tillegg til alt det digitale som ligger på hardisker. Puh...

Så jeg begynte å lete på nettet etter en løsning på hvordan jeg kunne ta best vare på alt som jeg allerede har.

Så kom jeg over Project Life og har bestemt for å teste det ut.

Fant også en blogg med masse inspirasjon og igrunnen det meste man trenger å vite, både som nybegynner og erfaren, Projekt Life Norge (den er for hele norden)

Skal lage en Hyttealbum, en for 2017 og en bakover for 2016.
Får jeg det til å fungere skal jeg ta ett og ett år bakover, mens jeg holder Hyttealbum og nåtidsalbum ajour.

Så 3 albumer, forskjellige typer plastlommer og endel kort til pynt og for å skrive på er innkjøpt fra nettbutikkene HobbyKunst og Bikuben Utstyret på plass på det som skal bli Albumrommet, min utflyttede sønns rom. Billyhyller og pult er nå på plass.


Så er jeg såvidt begynt å sette inn bilder.
Første siden med bilder og tekst, er ikke helt ferdig med den ennå


 I denne albumen blir det ihvertfall mest bilder og lite pynt til å begynne med, for vi har gjort mye så det er mye å dokumentere.


 Etterhvert som arbeidsmengden og prosjektene blir mindre blir det nok mindre bilder og da kan jeg bruke mere plass på pynting. Nå blir kortene mest brukt til å dokumere dato og skrive på hva som har blitt gjordt hver gang vi har vært der.


Denne gangen var det et hav av bilder som skulle fremkalles så da sende jeg de vekk å fikk det gjort. Men har tenkt å gjøre det selv etterhvert. Det er da lettere å bestemme hvilke forskjellige størrelser man vil ha på bildene, ettersom lomme varierer. Disse albumene har jeg kjøpt, bildene lånt fra Bilkuben.
Det er mange forskjellige sorter plastlommer, dette er bare eksempler. Det er det som gjør det så lettvindt og spennende i det å være kreativ.

Og dette er settene med kort som jeg har kjøpt, til nå :


Disse bildene er lånt fra Hobbykunst.

Så da er det bare å sette i gang med min oppgraderte hobby i Albumlaging !!


5 kommentarer:

Anonym sa...

Scrapbooking har aldri vært min greie, men ser det er mange som har den hobbyen. Jeg er nok for minimalistisk anlagt til det, men ser at det lages mye fint som presenteres her i bloggeverdenen. God helg.

Elisabeth sa...

Så kjekt å lese. Velkommen inn i project life verdenen😊 Gleder meg til å se hva du lager fremover😊

Med kjæleik til livet sa...

Artig ja ;)

Mitt tips er å sette inn mange bilder med ein gang..
Så kan du pynte og dokumenter etter som d har tid - kos deg.

Monika;)

Kathrine sa...

Jeg elsker å lage albumer! Vi og arvet gamle bilder fra 18oo-tallet og fremover. Mange av de på bildene vet vi hvem er, men ikke alle. Nå skal de i album.
Hyttealbum har jeg også. Og tre albumer fra Hurtigruteturen vår fra Trondheim til Kirkenes og sørover igjen. Det ble 2500 bilder, som igjen ble kokt ned til litt under tusen. Som så er satt inn i tre svære album, der jeg skal skrive om historier mm om stedene vi så.
Veldig koselig hobby, og mye bedre å se bildene i album enn på dataen.

Kos deg med jobben:)

Ruths datter sa...

Så flink du er da. Blir orden på sysakene her.
Klemz