lørdag 9. januar 2010

Uke 1 i ord og bilder

Året startet kaldt i hele landet og vedlagret mitt har minsket veldig, men eg har nok så eg klarer meg til våren. På tirsdag var eg og Timo ute på fotokjøretur, prøver å starte Gamla (bilen)hver dag og kjøre henne varm. For å få rette bilde måtte vi vasse i skaresnø et stykke men da streiket lille Timogutten til slutt. Han elsker snøen men dette ble for mye av det gode.
~*~
På onsdag hadde vi 19 minus her på Nesna og det er kaldt til å være her. Tror faktisk det er det kaldeste det har vært siden eg flyttet hit. Og det var en isende kald tur ute på moloen for å ta bilde av MF Tomma som kom sigende gjennom frostrøyken.
~*~
I båthavna var det fint og stille på onsdag, de fleste båtene ligger i vinterdvale men det er noen som driver fiske og drar ut uansett. Det er nesten så eg er fristet til å spørre om eg kan få være med for eg elsker å fiske, kanskje når det blir litt varmere i været. Men hvis de er som oldefaren min så får eg vel ikke, kvinnfolk i båten betydde ulykke:)
~*~
Hverdagen innhentet oss ganske fort i årets første uke og på onsdag ble Mattispus operert. Analkjertlene hans gikk tett før jul og da de på etterkontroll var tett igjen var det bare å bestemme seg for å ta de vekk. Så på onsdag hentet dyrlegen han om morgenen og tok han med til Mosjøen på dyreklinikken og opererte de vekk. Det var en litt rusa og omtåket pus eg fikk hjem igjen om kvelden, men alt hadde gått fint:) Nå er utfordringen å få i han to tabl antibiotika morgen og kveld, og en munnsprøyte med smertestillende pr. dag. Han er ikke som Timo som tror alt er snop og spiser det gladelig, litt (les:mye) kamp blir det.
~*~
På torsdag reiste min søster hjem fra juleferie, hun har vært her siden før jul. Det ble litt tomt og stusselig i huset uten henne for det har vært veldig kjekt med selskap i tre uker. Det var 15 minus her da hun reiste, 31 minus på Flyplassen og 8,5 minus i Bergen da hun kom dit.
Håper hun kommer snart tilbake:)
~*~
Igår, fredag, var det slutt på kulden her og i løpet av dagen kom det masse snø som gikk over til regn. Har heldigvis en fantastisk snill nabogutt som kommer å måker for meg, så gårdrommet var måket før regnet kom. Tror faktisk eg fortrakk kulden fremfor regnet, uansett er det inneogfyripeisenvær. Så tiden bruker jeg til å strikke sokker, høre på god musikk og leser masse. Gleder meg også til å begynne å sy igjen sammen med Lappekjerringene på onsdagskveldene.
Litt datakrise er det i heimen på nyåret, laderen til den bærbare dataen virker ikke så eg får ikke brukt den. Så hvis noen har en HPlader de ikke bruker så trenger eg en......;)


Håper alle har det fint i det nye året og ønsker alle en fin søndag og ny uke!!!!!

8 kommentarer:

Bestemor Drillo sa...

Ser ut til at du har hatt en flott uke selv om det har vært kaldt !
Nydelige bilder, spesielt av dyrene dine, de er vakre!!
Ha en ny flott uke! Klem!

Anonym sa...

Her var det mange fine bilder! Så lurt meg et "ukes innlegg", inspirerende. Vi sees helt sikkert igjen! Kos deg i kveld!

Anne-Berit sa...

Virker som du har fått mye gjort i den uka som har gått i det nye året.Vært ute og tatt masse fine bilda,fått pusen operert,og ellers sikkert gjort det vi vanligvis gjør i heimen.
Her har det vært minimalt med uteværing i frosten,får ikke puste i sånt vær,så det var godt med mildvær igjen,men det hadde jo ikke behøvd å regne.
Men sånn er det,ingen mellomting.
Ha en fin kveld,det som er igjen av den,og en fin søndag.
Klem fra Anne-Berit.

Anne sa...

Utrolig mye spennede lesning, og ikke minst bilder som nesten tar litt pusten fra en. Synd med den lille ousen, håper nå den er i bedring, ja både den og `gamla` faktisk, og data`n, ordner seg som regel det også skal du se.

Men jeg er jo så forelsket i den hunden jeg vet du, at det var den jeg ble sittende å se på .-))

God helg videre til deg

Thusnelda sa...

Flott reportasje her og nydelege bilder.
ha ei fin veke.

Bestemor Drillo sa...

Hei! Det ligger noe til deg på bloggen min!

Marie sa...

Nydelege bilde og koseleg å lese :)
Ja, det var vel ikkje kjekt at pus måtte til dyrlegen da, men håpar at han er frisk og fin igjen :)

Anonym sa...

Aber argumentiere ich, dass entweder Match-Methode, schmuck thomas sabo die Partner sollten die Integration zwischen kulturellen thomas sabo glaube liebe hoffnung Ressourcen zu betonen, nach dem Markt und ihre jeweiligen Vorteile, entwickelte eine bestimmte thomas sabo shop geografische Gebiete oder Kundengruppen, den Vorteil der thomas sabo charm Kulturphilosophie andpandora Schmuck psychologischen Vorteil des Geistes angebote thomas sabo der Pandora Unternehmen Kultur. Regionale Kultur, der nationalen Kultur anhänger thomas sabo und der westlichen Kultur, die Kombination der traditionellen schmuck thomas sabo ketten Kultur, mit der modernen klassischen Kultur, thomas sabo schmuck Unternehmenskultur, kulturellen Bereich, etc., thomas sabo ohrringe abschattende Kombination aus neuen Kapazitäten und Pandora braeletproduct thomas sabo schmuck günstig Entwicklung kombiniert.