mandag 13. september 2010

Mandagstema - Uvær

Mandagstemaet denne uken er UVÆR
og da måtte eg faktisk gå i arkivet å finne noe for skikkelig uvær har vi ikke hatt ennå i høst, men det kommer nok. Disse bildene er fra 9 sept i fjord.

Storkoser meg ute når det er slikt vær og da går alltid turen ned til havet. Her er Midnatsol på vei inn til Nesna og vi var spente på om hun kom til kai, men en god skipper fikk henne trygt inntil.

Her har redningsskøyta vært å bistått en lastebåt som holdt på å reke på land. Lastebåten var oppankret ved Nesna og det var bare snakk om sekunder fra grunnstøting da en slepebåt la seg på siden av den og fikk den ut fra land. Det var så nære en katastrofe at line hadde de ikke tid å få ombord. Nifst å tenke på hvordan turområdet mitt ville sett ut hvis det ikke hadde gått bra.


Gutta på kaiet vet å kle seg i uværet
og når det blåser orkan i kastene er sikkerhetsutstyr som redningsvest viktig.
~*~
Som sagt så var dette uvær fra ifjord men vi har sikkert litt i vente i høst også.
Liker uvær jeg, det frisker liksom litt opp i tilværelsen:))

De som har lyst å se flere tolkninger av Uvær kan gå inn på Mandagstema å ta en titt.

13 kommentarer:

REJEN sa...

Uha, det ser voldsomt ud, men det kan vejret jo også være...dejlige billeder...god mandag til dig

gunknitter sa...

Hei :) Det var eit herlig og salt innlegg frå deg. Og så mange flotte bilder du har her på bloggen din. Hit vil eg kome oftare, så eg legg meg like godt til som følger:)

Takker for koselig besøk på bloggen min.

Marie sa...

Hujedamej vilket oväder. Ser riktigt läskigt ut där på havet.

Irene sa...

Så flotte bilder! Har aldri opplevd sånt vær, men skulle gjerne vært ute med kameraet om jeg fikk muligheten!

Petunia sa...

Når det er uvær er det godt å være inne og kose seg og godt å tenke på at man slipper å være ombord i en båt som blir kastet rundt av bølgene.
Minstemann er på leirskole denne uken og det skal være ombord på båten Mathilde... Værmeldingen er ikke den beste og mor er litt bekymret her hun sitter...

Malys krok sa...

Dette var flott! Jeg syns det er skikkelig stilig å se på havet på slike dager! Nesten like fasinerende som å stå ved en stor elv! Hadde det ikke vært for de som kan måtte sette livet til i uværet, hadde jeg likt det godt! Tusen takk for kommentar!
-Margit-

Linda sa...

Misunner ikke dem som jobber på båt jobben i ett slikt vær, blir sjøsyk bare ved tanken!!=) Men fine bilder var det iallefall!!=)

Pysselfarmor sa...

Nu blev det nog för mycket vågor och oväder för mig som är så himla båträdd! Hoppas det går fort över ;-)

Mona sa...

Jag är glad att jag inte är ute på havet i sånt oväder. Fantastiskt fina bilder. Man borde gå ut med kameran oftare när ovädret drar in.

Mariann Louise sa...

Ja, her var det skikkelig ruskevær!

Har en mann som har vært fisker i maange år, han har saftige bilder og vieo opptak nå høst og vinterstormer ser ut til å synke båten, Disse "gamle sjøulkene", synes visst det er deilig med en real periode hvor dekket ikke eri ro et øyeblikk:) Og sjøsyke blir de ihvertfall ikke!

Ha en flott dag, herlige ruskeværsbilder!

Klem fra Mariann

Bestemor Drillo sa...

Friske vindkast det der! Da blir vi mennesker små! Fasinerende bilder;)
Klem fra bestemor!

Anette sa...

Flotte uvejrsbilleder. Det er flot at du kunne fange det med kameraet. Det kan være svært synes jeg

Donald sa...

Tankeren ved Nesna: Det var dog tæt på en ulykke, når man ikke engang kunne få en line ombord? Jeg gætter at tankeren har kastet en slæbetrosse til slæbebåden og de har fisket den op med bådshage eller hvad?

Man kan jo ikke skubbe en tanker ved at trykke på siden :) og desuden ville det være alt for farligt for slæbebåden at komme i klemme mellem tanker og kyst.