søndag 20. januar 2013

Felix og Kattens Siste Sjanse - KSS

    Det var tidlig høsten 2012 at jeg kom over et innlegg på en FBside der KSS samlet inn penger til en katt de hadde inne og som måtte ha tannbehandling/opereres. Katten var en aldeles nydelig hvit Maine Coon (MCO) gutt med navn Felix og Kattens Siste Sjanse (Kss) er en frivillig organisasjon i Salten, Nordland. De forbarmer seg over hjemløse katter og kattunger, og katter med uheldige skjebner. Nå hadde de altså fått inn denne nydelige katten og måtte ha økonomisk hjelp til å gi han den behandlingen han trengte.
Det var heldigvis  mange som var med å støttet KSS og Felix, slik at han ble operert for sykdommen han hadde i munnen. Men de trengte også et permanent hjem til han etterhvert, så jeg sendte de en mail om at jeg og min Maine Coon frøken, Keyla, godt kunne tenke oss æren av å få gi Felix et hjem. Og heldige var vi, Felix skulle få komme til oss når han var ferdig med behandlingen.
2012.10.01 008
Så en nydelig høstdag kjørte vi de 30 milene opp til Bodø for å hente hjem Felix. Vi hentet han bokstavelig talt bak en vaskemaskin der han gjemte seg. Han var veldig tynn, delvis barbert og en god del forskremt og lå bare bakerst i buret og kikket på oss med noen store øyne hele den lange veien hjem. Det var ikke lyd i han i hele tatt på hele turen og når vi kom hjem sprang han rett på badet å gjemte seg. Sakte men sikkert begynte han å bevege seg rundt i huset men de første nettene tilbrakte han bak badedøra.
2012.10.01 098-01
Møte mellom han og Keyla gikk veldig bra, noen dager med litt brumming fra den regjerende frøken gikk fort over. Og det viser seg da også at Felix faktisk er onkel til Keyla, så da ble han onkel Felix her i huset.
2012.10.07 032 
I begynnelsen klarte han ikke spise tørrfor, men smart som han er fikk han tørrforet over i vannskålen og “drakk” det i seg. Han begynte å legge på seg og pelsen som måtte klippes begynte å vokste ut igjen. Sjekk av munnen og vaksinering hos dyrlege gikk bare fint, men det måtte bedøvelse til for å få lov å se i munnen. Grunnen er nok smertene han har hatt tidligere, for han er medgjørlig på absolutt alt unntatt å få se i munnen.
 2012.10.26 038-01 
Så nå er han igjen en stor og kraftig og aldeles nydelig Maine Coonpus som leker, herjer og koser, og ikke minst prater dagen lang. Han er en meget oppfinnsom og kreativ kar som “ordner opp” i det meste og er med på alt, og vi er blitt så inderlig glade i han.
2012.12.02 018
Felix er døv, som det hender hvite katter er men sånn til hverdags kommer vi ikke på det. Vi “prater” med hverandre dagen lang, men vi mennesker tar hensyn hvis han ligger å sover, da nærmer vi oss litt forsiktig. Men det er skjelden han skvetter for noe og han har en ro og trygghet som bare er til å beundre.
2012.10.13 017
For at han skal ha det trygt og godt ute også har eg fått bygget en kattegård rundt terrassen. Med kattegården slik kan de gå ut og inn av verandadøren slik det passer dem.
2012.10.08 001
Vil gi ros til KSS og alle de mange som jobber frivillig for å hjelpe dyr, dere gjør en fantastisk jobb. Det er mange grunner til at folk ikke kan ha dyrene sine lengre og at de må omplasseres, men det finnes ingen grunner og ingen unskyldning for de som ikke tar seg av dyrene sine på en skikkelig måte. Og er du en ansvarlig eier så chipper og steriliserer du katten din (såfremt du ikke skal drive med oppdrett).
2012.10.01 150-01
Da vi ikke har noe vakt-tlf, ber vi dere sende oss mail om det skulle være noe.
Hovedmail: kattensistesjanse@gmail.com
Du kan også sende oss private mailer om det er noe du lurer på:)
Åse Lill Jensen: kssfluffy@gmail.com
Janne Fredheim: kssjanne@gmail.com
Anja Nansmork: kssanthna@gmail.com
Marit Hegglund: maritkattsmil@yahoo.no
Facebook:  http://www.facebook.com/#!/pages/Kattens-Siste-Sjanse-KSS/324270010948125

2012.10.01 0142012.10.10 014
Felix og Keyla

8 kommentarer:

Malys krok sa...

Tenk det! S¨å var de i slekt disse to! Morsomt! Flotte katter begge to! Og hos dere har de det kjempefint!
-Margit-

Anonym sa...

Hei på deg. Så utrolig godt å se at Felix har fått et så godt hjem.Og at tilfeldigheten ville at han kom til slekta si.Det er det som gjør det så godt å være med å hjelpe et dyr til et nytt og trygt liv hos mennesker som gir varme og kjærlighet.
Masse lykke til Felix,og takk til dere som har adoptert ham.
God klem fra Anita.

Anonym sa...

Så flotte bilder av fine felix:-) God å se at han har det bra:-) Åse kss

Aase Garstad sa...

Det er så fint å lese om Felix, se bildene, se at han er kommet seg, og vite at han har fått et så godt hjem hos dere! Takk og pris at det finness mennesker som dere med hjertevarme og omtanke, som ville ta seg av ei katt som så sårt trengte det. Dere har jo gjort en stor jobb med å lage kattegård også! Lykke til videre! Klems til dere og kattene! AaseG

mona nesjeøy sa...

Hei! Så flott innlegg :) Dæ va godt å sjå at han Felix ha fått så go hei, dæ fortjæn han verkeli :) Eg va mæ å senda bidrag tel operasjon hannes, godt å sjå at dæ går så bra mæ han :) Eg bor åsså ca 30 mil fra Bodø, kanskje vi bor i nærheten, ha vør litt arti å vet :) Stor kos tel Felix <3

Kathrine sa...

Dette katten var jammen heldig! Flott katt, og en fin fin historie som endte godt.

:)

Kathrine sa...

Takk Anne Ka. for bloggslettingen. Trasig når sånt skjer, men man lærer da. Aldri slette en blogg iallfall,)
Da tar andre over.

Ble jo litt feil kommentaren over her, historien var jo ikke så fin, men da du fikk Felix, så gikk det jo kjempebra!

Ønsker deg en fortsatt fin januar:)

Carina Josefine sa...

For noen nydelige pusekatter! Hvite katter er innmari vakkert! Felix var heldig som kom til dere :)