fredag 8. mars 2013

ME and You

“Det er ikke tro som flytter fjell. Det er det kunnskap som gjør.”

Det er Maria Gjerpe som har sagt det som står i tittelen. Hun, som lege, ME-pasient, pilotpasient i Rituximab-studie og nå initiativtaker til en innsamlingsaksjon uten sidestykke!

Flere ME-pasienter som har vært med på forsøk med Rituximab på Haukeland universitetssykehus er blitt i stand til å leve et “friskt” liv.

En mulighet flere VIL, og burde få dra nytte av! Men for å kunne si noe mer sikkert om denne medisinen er den riktige for ME-pasienter må det mer forskning til.

En planlagt studie med 140 pasienter fra hele landet, fikk avslag på forskningsmidler. Men når man har ildsjeler som Maria, så finnes det alltids en løsning.  På 90 dager har hun satt seg fore å kunne reise 7 millioner kroner til å finansiere studien på Rituximab!

140 pasienter. 7 millioner kroner. 90 dager.

 

MEandYou

 

En skikkelig studie, med strengt og godt forskningsdesign (en multisenter, dobbeltblindet placebokontrollert studie) kan gi mange tusen, ja potensielt millioner av pasienter over hele verden, muligheten til et helt nytt liv!

Vi kan ikke la denne muligheten gå fra oss. Vi kan ikke bare stå på sidelinjen og vente på at noen skal “fikse” en medisin eller en metode. Her må vi brette opp ermene og gi så det svir, og sørge for at andre gjør det også.

Og til alle dere familie, kjente og venner der ute som mang en gang har sagt “men jeg vet jo ikke hva jeg kan gjøre!”. Dette kan dere gjøre for meg, og alle de andre syke, i alle fall. Dette er hverken vanskelig eller uoverkommelig for de aller fleste. Gi noen kroner til forskningen. Vær så snill?

Dessuten kan du dele, dele og dele dette budskapet i alle sosiale medier og andre kanaler du kommer på. Er du en av mine medbloggere? Da utfordrer jeg deg til en god gammeldags bloggstafett! Post et innlegg om denne saken du også, så ser vi at det sprer seg i alle kretser! (Denne bloggstafetten har ingen regler. Det er delingen av budskapet som er viktigst. Du kan fritt kopiere fra dette innlegget hvis du trenger inspirasjon.)

Les mer her:

På denne siden kan du donere direkte via PayPal: http://www.meyou.no/?page_id=168

Bidra til giverkonto
248 008 456 33

(dette alternativet er gebyrfritt og alle kronene går rett til Haukeland)

SMS til 2377
MEANDYOU 150 (150kr)
MEANDYOU 200 (200kr)
MEANDYOU 300 (300kr)
MEANDYOU (50 kr mnd)

Den siste er 50 kr per måned frem til mars 2014. Du kan stoppe når som helst ved å sende ”MEANDYOU STOPP” til 2377.

~*~

Takk til SerendipityCat som startet denne bloggstafetten og som jeg har kopiert tekst fra Smilefjes

1 kommentar:

lirosa sa...

Tusen hjertelig takk for alltid hyggelig besøk. Tenkte kanskje du hadde lyst til å bli med på en liten værdokumentasjon med dine flotte bilder hos edelirosa denne uka: http://edelirosa.blogspot.no/2013/03/vret-der-du-er-weather-where-you-are.html