søndag 31. januar 2016

Uværet Tor og litt til


Etter noen fine vinterdag kom selvfølgelig mildværet og det som var en fin vintervei utover moloen (se forrige innlegg) ble plutselig bare til skøyteis. Tirsdag kveld gikk det ikke å gå fra parkeringen og ut til piren vår, så vi kjørte bil. På fredag var det heldigvis strødd så da våget også jeg meg utover. Med fjordårets hekseskudd ennå friskt i minne er jeg veldig forsiktig på sånt føre.

Alle veien her ble til skøyteis i løpet av uka som har gått, og det har vært en utfordrende uke for de som har måttet ut å ferdes både på sjø og land på hele Helgeland.


Etter å ha vært i veldig energifattig form hele uka var det deilig å komme seg ut på luftetur igjen på fredag. Pga værmeldingene hadde vi ekstrasjekk på alle båtene. Viktig at alle trossene er på og festet slik de skal være før uværet setter inn.
Her har Larsen vært ombord i MKr Nesnakroken å lenset den for vann mens jeg som vanlig diller rundt med kameraet. 


Uværet Tor som har preget nyhetsbilde i helgen, var verst på vestlandet, her hos oss var det bare full storm i kastene. Kan være ille nok det men folk er godt forbered, fester og tar inn det som kan flytte på seg.


Det er kjekt å kunne følge med på vindmåleren som er på kaiet her. Og som man kan se begynte det med et brak kl 06.05 og gikk sakte men sikkert over utover ettermiddagen.


Alltid litt ekstra kjekt å dra ned på kaiet å se når hurtigruta kommer når det er litt rufsevær. Her er MS Finnmarken på vei mot kai på Nesna i vinden. Men i denne vindretning er det ikke noe problem for de å komme til kai, de strevde igrunnen mer med å komme fra kai igjen :)


Hjemme var jeg godt forbered på uvær !

Det jeg engster meg mest for når de melder uvær, bortsett fra at alle må være i trygghet, er at strømmen skal gå og at man skal bli uten telefon. Så jeg er glad jeg har vedfyring og en drøss med lommelykter og stearinlys.


Fikk endelig strikket litt på mariusvottene mine igår.....har brukt en uke på å komme så langt. Det har ingenting med været å gjøre men formen min. Hadde jo egentlig planlagt at det skulle bli mange par i uka som har gått, som dere kan se.....men selv om det ikke går så fort som planlagt går det ihvertfall fremover.
Måtte ha litt gladfarger å holde på med ettersom jeg ikke har klart å gjøre noe på systua på lenge.


Godt med litt sofakos også når vinden uler utenfor. Keyla liker ikke å ligge i fanget men kommer som regel å legger seg ved siden av meg i sofaen og legger den ene labben så fint på armen min.
Skikkelig godjente dette !


Monsemann holder utkikk etter småfuglene på fuglematerne, kjempekjekt !
Og når småfuglene har sølt mye på bakken komme skjæra og kråkene også og det er enda kjekkere.
Men han klarer sjelden å ligge i ro, og plumper ned i vinduet og vips så er alle fuglene vekke på et øyeblikk. 

Jeg storkoser meg også med å se på småfuglene når det blir lange dager på sofaen. Holder på å lære meg hvilke sorter som besøker hagen men det er ikke så enkelt. Har ihvertfall hatt kjøttmeis på besøk.


Idag var det en nydelig formiddag og stille etter stormen, inntil bygene med snø og vind begynte å komme innover land igjen. 

Idag sier vi takk til januar og i morgen ønsker vi februar velkommen.
Håper at februar blir litt bedre enn det januar har vært, når det gjelder formen. Savner veldig systua og har så mange planer om alt jeg ønsker å sy. Lappekjerringene planlegger syhelg og den har jeg lyst å få mest mulig av med meg.

Men i morra er det først og fremst mandag og ny uke....

Ønsker alle en riktig fin uke !

2 kommentarer:

Humlehagen sa...

Takk for titten innom Humlehagen! :) Nå har jeg kikket litt her hos deg - koselig. :)Ønsker deg en fin ny uke! :) Hilsen Else Britt

Ruths datter sa...

Uff ja. Vi merka Tor her også. Fine votter du lager.
Klem