lørdag 30. april 2016

Vår og hekk i Annehagen


Temperaturen stiger og den sterke østavinden har løyet litt, så idag var det hageinspeksjon i Annehagen.

 Jeg var tidlig ute med å begynne å plante i urner i år. 3 april var det kommet stemor ved inngangen. Så tidlig har jeg nok ikke plantet før, men nå tåler jo også stemoren endel for vi har hatt snø flere ganger siden da. 

 Den store spenningen idag var da jeg skulle ut på inspeksjon av stiklingene jeg tok fra denne busken ifjord og bare satte i jord. Alperips, Norges svar på buskbom, skal være en hardfør buske og passe godt til å lage hekk av.

Jeg kjøpte 7 planter som jeg satte nærmest husveggen, resten klippet jeg bare fra busken over og stakk ned i jorden. Noen så ut til å slå rot med en gang og begynte å spire mens endel så ut til å visne. Derfor var jeg spent på hvor mange som det var spirer på å år.
Og overraskelsen var stor da det viser seg at det er bare to stiklinger som ikke spirer, resten spirer som bare det. Til og med mange av de som ikke viste noen tegn til liv i fjord høst. Så nå skal det gjødsles og stelles slik at hekken kan vokse tett og kjempehøy. 
Det var virkelig dagens grønne glede.


 Ønsker alle en riktig fin 1 mai !

4 kommentarer:

Furulunden sa...

Så utrolig morsomt når man får til sånt. Hageglede😀

Marit Helene Gåsland sa...

Her var det mye fint på gang, det er så fint å kunne bruke tid i hagen igjen.
Dere har nok hatt det varmere en oss her på Østlandet men jeg så det var håp for oss også nå.
Ha en fin mai uke i hagen.

Kleppanrova,- Ingun Kleppan sa...

Hei!
Så du var innom min blogg, så da var jeg nysgjerrig på hvor du holdt til. Dere har hatt noen fine dager ser jeg. Morsomt at du er fra Nesna, har vært der noen ganger. Faren min er fra litt utenfor Lurøy, nærmere bestemt Onøy. Jeg har skrevet i bøtter og spann på bloggen min Kleppanrova, Kleppan historie om familien, krigen osv.
Ha en flott vår!

Kleppanrova,- Ingun Kleppan sa...

Så morsomt at dette ble en positiv opplevelse for oss begge. Tenk at vi har slekt fra de samme stedene, ja hvem vet kanskje våre spor møtes. Jeg skrev dette for en del år siden som du ser og jeg har fått respons fra så mye familie og kjente rundt om , fra USA, Kina, Sverige osv veldig morsomt, men så gikk jeg lei.Jeg skal lete i papirene mine for jeg fikk også kontakt med ei dame i USA som hadde forfedre på Røssøy, der bestefar jobbet i mange år. kult med jekta med nesten samme navn som pappa. Ha en fin dag!