lørdag 27. august 2016

Nytt kjøretøy + litt tilDe fleste investerer i robotklippere, jeg går tilbake i tid og fikk tak i denne. En manuel Husqvarna som klipper fantastisk. Plenen er aldri så fin som når jeg har brukt denne over en tid. Men man må passe på at gresset ikke blir for høyt. Den er lett å skyve, nesten lettere enn den elektriske som jeg også har. 

Men planen er også her å få robotklipper for å kunne kutte ned på anstrengelser, men enn så lenge har eg hatt litt hjelp med plenen i sommer og sparebørsa sier at der er det ikke nok ennå til robot.


Selv om sommeren har vært så som så både ute og inne, så har det blomstret litt i hagen. Er jo i ferd med å legge om hele hagen til noe mer lettvint som jeg kan klare med selv i dårlige perioder. Så det jeg hadde av bed som måtte lukes er borte, dvs jeg har ett lite igjen der jeg skal sette litt frø eller plante litt sommerblomster i til neste år. I år har det blitt litt sånn forskjellig oppi der, til og med noen ringblomsterfrø som jeg fant i garasjen og som antagelig ikke vil klare å blomstre i år for eg satte de så sent.


Alt ble ikke til ved på hytta så pusegutta har fått noen store kubber for å sitte på og kvesse klør på. Jeg har fått noen for å ha blomsterurner på i gårdsrommet, men det blir til neste år.
Greit å ha egen skog og mann med motorsag :-)


Fuglematen har fått bein å gå på, både på den ene og den andre måten. Dette er solsikkefrø som jeg mater fuglene med om vinteren, De begynte plutselig å spire og ble en hit blant noen som liker blader. Solsikker er jo fint hvis det hadde blitt noe av det, men nå var de med på å redde de andre blomstene for dette var utvilsomt favorittmaten.


Vi har fått oss hyttetomt og dermed både skog og blåbærlyng. Så de siste ukene har jeg virkelig kost meg med blåbær. Vi har jobbet med å rydde på tomten og da er det kjekt å ta pause midt i blåbærlyngen. Litt er kommet i frysere til kalde vinterdager. Da skal jeg ha det i frokostblandingen og mimre om sommerdagene.


Sying, strikking, brodering og nå hekling....ikke måte på hvor mange prosjekter jeg har. Gleder meg til å ta fatt med symaskinen sammen med Lappekjerringene igjen nå som høsten er kommet. Men fant ut at hekling var en god avspredelse for armene mine i stede for strikking. 
Og man kan ligge i senga å hekle.....dette ble heklet på en Bodøtur.

Helsemessig er det den tøffeste sommeren på lenge og mitt sommerprosjekt i hagen er ikke ferdig, så jeg håper på at litt fint høstvær og noen gode helsedager skal klare å treffe hverandre før snøen kommer.


1 kommentar:

Kathrine sa...

Hei!
Så kult! Vi startet hagen her med en sånn klipper for 17 år siden, men den klarte ikke gresset den gangen pga forsømt hage. Vi måtte til med sterkere krutt. Nå ønsker jeg meg en sånn igjen, men det ble motorisert bioklipper istedet...
Skjønner du skal legge om hagen din. Så den blir enklere for deg. Håper du får det til:)
Moro å finne igjen frø. Og så flott at dere har fått dere hyttetomt!
Håper det går bra med deg fremover. Fin sjark dere har forresten. Håper dere får en ny fin tur til Trondheim. Kanalene er ok nå:)
Ha en fortsatt fin august.
Hilsen Kathrine:-)