tirsdag 24. november 2009

Mandagstema - Sirkus

"Hva tenker du på når du hører ordet sirkus? Hester, manesjen og klovner? Alt julehysteriet eller 15 elleville gutter som feirer din sønns 10 års dag? Akkurat det er kanskje sirkus på lik linje med årets julebord - bare minus alkoholen! Kanskje sirkus er når du skal pakke for alle familiemedlemme og sørge for at alle har alt det de trenger når dere skal være 3 uker i Syden? Ja, for mange er det sirkus hver kveld når man prøver å få ungene i seng! Det er opp til deg og fortelle oss i ord og bilder hva du legger i ordet sirkus! "
.
Med tre dyr i huset har jeg stort sett mitt eget lille sirkus, hver dag. Idag var det igjen oppholdsvær etter noen dager med regn, og regn liker vi ikke, da ligger vi stort sett inne å koser oss hele gjengen. Så det var litt energi (hos de firbente) som skulle ut da vi kunne entre hagen idag og en flott oppvisning for matmor ble det:)
.
Skikkelig sirkus er det noen år siden jeg var på, og det blir nok noen flere år til før det frister igjen. All glamouren fra jeg var liten var borte og det hele ble en stor skuffelse. Men av og til er det vel slik å bli voksen.
.
Ellers nærmer vi oss det største sirkuset av de alle, JULEN. Merkelig saker det at alt må skje før jul, da må vi bake, handle, kose oss noe innmari, vaske hus og stå på som om det ikke var flere måneder i året. Ikke misforstå, jeg synes juletiden er koselig, jeg bare elsker når det lyser i vinduer, julegraner og julelys er tent, det skaper steming og kos.
.
Men som observatør til julesirkuset er jeg nesten glad jeg slipper stresset, jaget og køene.
Og nå i mørketiden kan man egentlig bare slå av taklyst, tenne masse starinlys og det er ingen som ser om man har vasket heller ikke. Hvis man atpåtil vanner blomstene med litt grønnsåpvann så lukter det så god så.
.
Julekaker får man tak i på matbutikkene, det eneste vi MÅ lage selv er hvite kakemenn. Gavene i år blir julebrev og kort, og det er hva jeg ønsker meg tilbake. Ingenting er så kos som å sitte på juleaften å lese høyt fra alle kortene og brevene vi har fått.
.
Forstår igrunn ikke hvorfor folk har det så travelt for det sies jo at jula varer helt til påske:))

Noen bilder fra julesirkus hos oss for to år siden. Mattis var ivrig til å rive av treet etterhvert som vi hang på.

~*~

Julelenkene var spesielt intressante mens Mia som vanlig har funnet seg en god plass å ligge, i lokket til en eske. Julenissen falt hun helt for og jeg tror han ble fri for både hår og skjegg denne julen.

~*~

Flere innlegg om SIKRUS kan dere finne HER.

12 kommentarer:

Anette sa...

Kan tänka mig att det är en cirkus! Kom Ester och jag och hälsade på så blev det väl ännu värre ;-) /Anette

linsky sa...

Jeg skjønner heller ikke hvorfor ikke kosen og stresset og vaskingen og alt kan spres ut over hele året! ;-)

Malys krok sa...

Åja, det går godt an å kose seg i julen, uten det store sirkuset. Men skal ikke nekte for at jeg er med på det litt, jeg og. Det hører liksom med. Moro med kattene dine... Takk for din kommentar.
Beklager sent svar, har hjulpet min mann med å legge nytt gulv i stua. Derfor ikke tid til blogging. -Margit-

Turid Holm Flaa sa...

Flott vinkling på temaet. Jula, kan være litt av et sirkus ja. Og ikke minst hvis en er sammen med mange barn julaften. Syns det nesten kan bli for mye gaver, papir og kaos.

Lotta sa...

Hallå där
Vilka sköna bilder
Ja det j´kan jag förstå att det blir cirkus när katten är med och klär granen Oj vad jag fick julkänslor nu då...
Härligt jobbat...
Kramizzzz

Mona sa...

Vilket eldorado julen är för katterna. Så många nya spännande saker att leka med.

Donald sa...

Jamen hvor er det fint at katten kan stå og ligge ved siden at nisserne :-)

At julen er et værre cirkus, det er vi enige om :-)

Bestemor Drillo sa...

Tusen takk for utfordringen, den skal jeg prøve meg på i morgen!
Ha en fin onsdag ;) klem!

Marten sa...

Hehe, ja julen kan være et skikkelig sirkus. Men likevel min favoritthøytid :)

Hedwig sa...

Fantastiska bilder på din katt. Min katt är också helt galen i alla julsaker.

Petunia sa...

Kjempekoselige kattebilder. Jeg synes jule er et sikus og at mye av kosen forvinner i dette.

Anonym sa...

Aber argumentiere ich, dass entweder Match-Methode, schmuck thomas sabo die Partner sollten die Integration zwischen kulturellen thomas sabo glaube liebe hoffnung Ressourcen zu betonen, nach dem Markt und ihre jeweiligen Vorteile, entwickelte eine bestimmte thomas sabo shop geografische Gebiete oder Kundengruppen, den Vorteil der thomas sabo charm Kulturphilosophie andpandora Schmuck psychologischen Vorteil des Geistes angebote thomas sabo der Pandora Unternehmen Kultur. Regionale Kultur, der nationalen Kultur anhänger thomas sabo und der westlichen Kultur, die Kombination der traditionellen schmuck thomas sabo ketten Kultur, mit der modernen klassischen Kultur, thomas sabo schmuck Unternehmenskultur, kulturellen Bereich, etc., thomas sabo ohrringe abschattende Kombination aus neuen Kapazitäten und Pandora braeletproduct thomas sabo schmuck günstig Entwicklung kombiniert.