søndag 24. oktober 2010

Dennis 12 uker

♥♥♥
♥♥♥
Foto : Monica/Zimiccos

Nå er Dennisgutten vår blitt 12 uker og om ikke mange dagene skal vi hente han hjem til oss.
Teller ned dager og gleder oss veldig :)
~*~
Som mange andre viste jeg ikke at katter skal være minimum 12 uker når de får nytt hjem. Mange lever i god tro om at det er riktig med 8 uker for levering, for det gjelder for hunder. Men for katter er det alt for tidlig å komme til et nytt hjem i så ung alder. Før fylte 12 uker er kattungen både fysisk og psykisk avhenging av både moren og evt søsken. Ved å ta ungen for tidlig fra sin mor risikerer man at den ikke lærer det nødvendige om det å være katt.
~*~
Når Dennis kommer til oss er han ferdig kastrert og chippet, og han har fått første vaksinen.
Kastrering av katter er viktig både for kattens egen helse og for å redusere antall uønskede kattekull. Katten blir også mere hjemmekjær og ikke så aggressiv overfor andre katter.
Chipping er viktig for å kunne finne tilbake til eier hvis noe skulle skje med katten eller han kommer bort. Dyrleger og politi har utstyr for å lese av chippen, som er en mikrobrikke som sitter på nakken til katten.
Alle katter bør også bli vaksinert både for kattens egen helse sin skyld og for å holde kattesykdommer borte. Første vaksinen, gunnvaksinen, består av to vaksiner med 3-4 ukers mellomrom, etter det er det nok å vaksinere en gang i året.
~*~

3 kommentarer:

Anne sa...

For et prakteksemplar av en kattepus :-)

Anne-Berit sa...

Så nydelig han er.te heller ikke at de skulle være så mange uker før levering.Sikkert ikke dumt det.Blir kos for deg når han kommer heim.Klem:))

Refleksjon på livsvegen sa...

Virkeleg ein flott ♥-knuser pus :-)