søndag 17. oktober 2010

Vår nye lille venn :)

Alle bilder fra oppdretter.
Fredag 29 okt kommer vår nye lille venn hjem til oss og vi venter i spenning.
Men på fredag var jeg hos Monica på Zimiccos å besøkte den lille hjerteknuseren og hans familie.
Og det var en bedårende gjeng.
Vår pus heter egentlig Jaskari (fra J-kullet) men hos oss skal han hete Dennis.
Dennis er en Maine Coon og rasen er verdens største tamkatt.
Her er en beskrivelse av rasen fra Maine Coon forum :

Legenden:
Maine Coon katten har flere fascinerende historier om sin opprinnelse. En er at i New England trodde de det var en krysning mellom katt og vaskebjørn. Racoon er det engelske navnet for vaskebjørn. Som vaskebjørnen har disse kattene lang buskete hale, og er tiltrukket av vann. De brukte labben til å fiske med akkurat som en vaskebjørn. Dette er selvfølgelig biologisk umulig.

Sannheten:
Maine Coon katten stammer fra Nord Øst kysten av USA, og New England. Disse kattene tilpasset seg fint det tøffe klimaet (kraftig benbygning, lang, ragget, vannavstøtende pels), gode jegere ( store ører, sterke kjever, og muskler). Kattene har fått navnet etter staten Maine. Dette er den første langhårete rasen som har oppstått naturlig i USA. Man vet ikke når Coon navnet ble lagt til, men mener det kom en gang på 1900- tallet.

Utseende:
Maine Coon katten har tykk, glatt, silkeaktig, pels og lang hale. Tett og kort på hodet, skuldre og ben, blir gradvis lengre nedover ryggen og sidene, med fyldige langhårete ”posebukser” på bak bena, lang magepels. Pelslengden varierer med årstiden. Hale hårene er lange og forblir alltid flagrende. Pelsen er lett å stelle og det holder å gre katten en til to ganger i uka. Den er muskuløs med en lang kropp, kraftig benbygning og store runde poter.

Maine Coon er en stor katt, hannene veier i gjennomsnitt mellom 5-8 kg mens hunnene veier mellom 3,5-6 kg. Selvfølgelig finnes det unntak. En Maine Coon katt utvikles langsomt så rasen er ikke ferdig utvokst før den er 3-5 år. Det er ønskelig at voksne katter utvikler pels krage eller 'sverak'.

Andre ting:
Maine Coon katten er ofte hunde-lignende, klovaktig, snille, og kjærlige i oppførsel. Det blir ofte omtalt som ”Gentle Giants” (snille kjemper) i katte miljøet. Maine Coon katter er ikke alltid katter som ligger på fanget, men vil følge eieren sin fra rom til rom, og er ofte interessert i hva deres eier holder på med. De elsker å være med i familiens gjøremål, og liker ikke lukkede dører. De fleste Maine Coon katter kommer godt overens med andre kjæledyr i huset. De blir tiltrukket av vann, og kan leke/drikke fra spring, vask, bade kar, hvis det er litt vann der. Maine Coon katten er ikke en høylytt katt, de er veldig pratsomme, og har en særeging ” kurring”. Ellers ”graver” ofte Maine Coon katten før den drikker vann fra skålen. Dette mener man kan være et instinkt fra da katten i naturen måtte slå hull på isen i sjøene for å kunne drikke, eller fange fisk. Og mange eiere opplever at de tar maten med potene og spiser.
~*~

Ofte sagt om Maine Coon:
Den som sier lykken ikke kan kjøpes for penger, har aldri kjøpt en Maine Coon!
&
Kjøper du en Maine Coon, går det ikke lenge, så kjøper du deg en til! (og en til?)
~*~

To som nyter stillheten så lenge det varer;)

7 kommentarer:

Anne sa...

Oj, man lærer jo også av blogging :-) Regner med dere er rimelig spente ja, skal bli spennende å se flere bilder etterhvert!

Refleksjon på livsvegen sa...

Å den var søt!
Har allergi så eg kan diverre ikkje ha hverken katt eller hund...
-nydeleg himmelske bilete under her!!
God søndags kveld!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Å for en herlig tass. Nydelig. Ikke rart du gleder deg.

♥ Mys ♥ sa...

Åååååååå så heldige dere er:)
Jeg ønsker meg også en katt av rasen Maine Coon, men med 5 katter i hus, så er det vel på tide å si stopp:))
Den ene vi har ligner litt, så jeg kan jo late som. Er ikke noe å si på vekta hans iallefall (er den røde på toppen av fuglehuset).
Koselig du la igjen spor etter deg hos meg:)
Klem fra Inger

Mariann Louise sa...

Jammen hørtes dette ut som en spennende rase?

Den følelsen av spenning i magen kjenner jeg godt til, det være seg hund eller katt, er moro når avtalen er i boks og man bare venter i spenning:) Da blir det så mye å glede seg til, for selvom man har dyr fra før, er jo det et helt nytt individ man skal bli kjent med...

Nå har vi hatt lille Iben valpen i en uke, og først nå begynner saker og ting å gli på plass, og det er jo så kjekt at han er vår egen valp! De andre valpene vi har, er jo bare noen uker, så er de borte.

Kos deg i ventetiden:)

Klem fra Mariann

Anonym sa...

En kattens fin collage du har lavet :-D

Bestemor Drillo sa...

Dette var et interessant innlegg om noe jeg ikke visste fantes!
Det var virkelig en nydelig katt!
Gleder meg til å følge den videre!
Lykke til!! Klem!