søndag 4. oktober 2009

Syringomyelia

Siste dagen med Karo.
Innslaget på TV2 igårkveld om Syringomyelia var sterkt å se. Det er bare tre uker siden jeg tok den tunge avgjørelsen om å la Karo få slippe på grunn av dette. Han har hatt sykdommen siden han var liten uten at vi forsto hva det var, ikke før vi så den fæle dokumentaren fra England i vår.
Ennå er sykdommen ukjent for mange, og mange får feil diagnose som f.eks allergi. Jeg har ingen kunnskap om hvor utbredt sykdommen er men jeg ser jo at dette er alvorlig for rasen.
Om rasen, Cavalier King Charles Spaniel, kan reddes skal jeg heller ikke uttale meg om.
Men det er grusomt at man har latt det gå så langt innen hundeavl at det nå snakkes om at kanskje raser må utryddes pga avlet sykdom. Og det pga at vi mennesker vil ha det rette utseende på hunden, rett farge, rett kroppsformen........
Timo er en liten utgave rasen, født med bilyd på hjerte som han vokste av seg. Karo hadde så mye overbitt at tunga hans hang så sjarmerende ut. Begge to høyt elsket og vi kunne ikke tenke oss å være foruten dem, selv med "feil og mangler". Vi har vært heldige, tross alt, det tok 7.5 år før "virkeligheten" innhentet oss. Nå er Karo borte pga av Syringomyelia og Timo har begynt sin behandling av Endocardiose, en hjertelidelse som følger rasen.
Noen må tenke seg om!!
Linker:

3 kommentarer:

Berit T sa...

Uff så trist. Nydelige hunder disse. Min svigerinne har tekt å skaffe en slik hund, men jeg skal vise henne dette så hun kan vurdere.
Har en skaffet seg dyr, så må en jo vite at en skal gjøre det som er til dyrenes beste, uansett så vondt det er.
Og så fælt at syke dyr bli brukt i avl, og fører denne sykdammen videre. Håper folk har vett til å gjøre noe med slikt, men det vil nok ta lang tid å få ordnet opp,om det i det hele tatt blir det.

Anne-Berit sa...

Er så enig,dette er forferdelig,både for hundene og deres eiere.Å avle på dyr det ikke skulle vært avlet på er et problem i alle raser,men ikke alle feil gir seg så fæle utslag som dette,men dog.Vet bl.annet en sheltie-oppdretter som avler på HD-hunder,gir blaffen,bare hundene har det rette utseendet,helt sykt.Håper folk snart tar til vettet.
Ha det bra,klem fra Anne-Berit.

Anonym sa...

Aber argumentiere ich, dass entweder Match-Methode, schmuck thomas sabo die Partner sollten die Integration zwischen kulturellen thomas sabo glaube liebe hoffnung Ressourcen zu betonen, nach dem Markt und ihre jeweiligen Vorteile, entwickelte eine bestimmte thomas sabo shop geografische Gebiete oder Kundengruppen, den Vorteil der thomas sabo charm Kulturphilosophie andpandora Schmuck psychologischen Vorteil des Geistes angebote thomas sabo der Pandora Unternehmen Kultur. Regionale Kultur, der nationalen Kultur anhänger thomas sabo und der westlichen Kultur, die Kombination der traditionellen schmuck thomas sabo ketten Kultur, mit der modernen klassischen Kultur, thomas sabo schmuck Unternehmenskultur, kulturellen Bereich, etc., thomas sabo ohrringe abschattende Kombination aus neuen Kapazitäten und Pandora braeletproduct thomas sabo schmuck günstig Entwicklung kombiniert.