søndag 6. juni 2010

På tokt med Nesnakroken

Nesnakroken er Nesna Kystlag's 59 fot store krysser. Denne uken blir den brukt i innspillingen av NRK /Dag Lindebjerg sin nye serie, Norskekysten. Ti episoder skal lages og de skal omhandle livet langs hele kysten vår og de bruker Kystlagene sine båter på å komme seg fra Russegrensen i nord til Svenskegrensen i sør. Denne uken er det episode 4 som spilles inn og den omhandler kysten fra Bodø til Brønnøysund. Og ettersom Nesnakroken ligger på Nesna måtte den seiles til Bodø i møte med tv-teamet. På den ferden var jeg så heldig å få være med.
~*~

Fredag 04.06 kl. 15.07 la vi ut fra Nesna og hadde beregnet 10 t på turen, men den kom på 11 t før vi var fremme i Bodø. Med på turen var Bjørn og Terje, og skipper Trygve som her har en velfortjent pause fra roret. Det var tre flotte mannfolk å reise på tur med :)

~*~

Var sikker på at det skulle bli noe soving underveis, men det var så mye å følge med på at det ble det ikke tid til. Vi hadde kart på en dataskjerm som hele tiden viste kursen vår, radar og ikke minst papirkart som eg liker å følge med på.

~*~

Litt måtte gutta gjøre underveis, som å få strøm på vinsjen og teste om den fungerte som den skulle. Noe den gjorde. Forbundet Kysten sin vimpel ble også heist til topps i masta.

~*~

Her er det Terje som står til rors og holder utkikk fremover. Vi har vel en av verdens fineste kyststriper, hvis eg skal være veldig beskjeden;) og Helgelandskysten får eg aldri nok av.
~*~
Været på turen var veldig skiftende. Vi hadde regn og haglbyger, men også en god del sol. Og vi passerte de mest idylliske plasser man kan tenke seg. Buneset er en av dem, hit kan man dra på overnatting. Her passerte vi også Polarsirkelen.
~*~
Havet var stort sett rolig, men vi hadde tre strekker vi måtte passere der det ikke var noen øyer utenom oss og som tungsjøen kom inn. Den første kom litt brått på og vi var ikke helt forbered, men det var bare å sette sjøbein og håpe på ikke alt for mye knusing. Det gikk en kopp og et halv beger Crem Frece, det var det hele, alt det andre var bare å plukke opp etterpå.
~*~
Det ble også noen vakre syn i spillet mellom hav, skyer og sol. Får aldri nok av slik inntrykk og de er virkelig verd å samle på.
~*~
Litt "dramatikk" hadde vi også da vi møtte på denne båten. Etter sjøreglene skal han vike for oss i tillegg til at vi går skipsleia som er veldig trafikkert av både små og store båter. Men han kommer i full fart med autopiloten på og vi kunne ikke se folk i styrhuset. Skipper Trygve stopper faktisk Nesnakroken og begynner å bakke, men den lille båten går i samme farten og krysser rett foran oss. Hadde ikke vi stoppet hadde han gått rett i siden på oss.
~*~
Så ankommer vi Bodø kl 02.00 om natten og etter 11 timer på havet. Nesnakroken fortøyes ved siden av Kystlaget Salta sin båt M/K Faxsen. Når vi to timer senere går ut havnen igjen med hurtigruten kan eg ta bilde av Nesnakroken.
~*~
Så var en flott tur med kroken over for denne gang. Litt sliten og trette etter mange timer på havet går tre av oss ombord i MS Polarlys mens Terje blir igjen og skal være med Tv-teamet i uka som kommer. Det var en meget hyggelig tur, med mye forskjellig vær, litt god rulling, koselige selskap og mang en god historie, så med Nesnakroken og disse gutta drar eg gjerne på tur flere ganger:))
~*~

3 kommentarer:

Anne sa...

Æ hæle dussan for noen hærlige bilder, så mange og så flotte, og jeg sitter her og smiler, tenker jeg fikk litt sån tv-serie stemning her faktisk :-) Romantikk på bøljan blå, he he lekkert lekkert

Godt du spilte hovedrollen, for jeg ville hengt over ripa og levert mageinnhold.

Takk så mye for at du tok oss med på tur, kjempekjekt og få følelsen når man sitter tryg ved eget spisebord!!

Fin fin ukestart til deg, og her kommer en Anneklem ---->

Anelias hantverk sa...

Så roligt att jag hittade din blogg! Vilka underbart vackra bilder du visar, med havet, båten, fjällen och livet ombord! Det är ju en helt annan värld en min, så olika vi lever. Så dramatiskt och spännande det säkert var på en sådan tur. Fantastiskt...Tack!
Hälsningar från Finland!

Anonym sa...

Aber argumentiere ich, dass entweder Match-Methode, schmuck thomas sabo die Partner sollten die Integration zwischen kulturellen thomas sabo glaube liebe hoffnung Ressourcen zu betonen, nach dem Markt und ihre jeweiligen Vorteile, entwickelte eine bestimmte thomas sabo shop geografische Gebiete oder Kundengruppen, den Vorteil der thomas sabo charm Kulturphilosophie andpandora Schmuck psychologischen Vorteil des Geistes angebote thomas sabo der Pandora Unternehmen Kultur. Regionale Kultur, der nationalen Kultur anhänger thomas sabo und der westlichen Kultur, die Kombination der traditionellen schmuck thomas sabo ketten Kultur, mit der modernen klassischen Kultur, thomas sabo schmuck Unternehmenskultur, kulturellen Bereich, etc., thomas sabo ohrringe abschattende Kombination aus neuen Kapazitäten und Pandora braeletproduct thomas sabo schmuck günstig Entwicklung kombiniert.