lørdag 12. april 2008

Valg......

I en samtale jeg hadde nylig kom vi til å snakke om valg vi tar i livet. Valg vi er bevisst på at vi tar og valg vi er ubevist på. Dette har gitt masse spørsmål. Er jeg her jeg er i dag på grunn av de valg jeg har tatt i livet mitt. Virker konsekvenser av andres valg inn på mitt liv eller er det kun mine valg som er avgjørende for den jeg er. Kunne jeg valgt en annen vei i livet. Hva har vært de store valgene i mitt liv. Når man er trengt opp i et hjørne og det som føles som om man bare har en utvei, er det et valg. Hva med valg man føler seg presset av andre til å ta. Hvor mange av valgene jeg har tatt, har vært feil. Hvis man blir mer bevisst på at man faktisk tar valg hele tiden, vil man velge mer riktig. Hvor mye er bevisste valg og hvor mye er ubevisste valg.

5 kommentarer:

Marie sa...

Goddag, goddag, deg har eg visst ikkje helst på før?

Takk for kommentar hos meg. Eg har storkosa meg her hos deg ei stund. Flotte bilete av hage, hundar og kattar. For ikkje å snakke om "ord frå barnemunn". Niesa mi har også cavalierar, to stk. Søster mi har også hatt ein i mange år, men han døydde i vår elleve år gammal.

Ha ei fin og god helg :)

Marie sa...

Der gløymde eg å kommentere det siste innlegget ditt.

Eg gjer meg mange slike tankar eg også...
Likevel tenker eg at det er framover eg tek val for livet vidare. Det som har vore er det for seint å endra, men det er ofte mykje å lære av det likevel. Om eg grublar for mykje over "feil" veival blir eg berre deprimert. Eg tok val utifrå den eg var, der eg var. Eg veit eindel nå som eg ikkje visste då eg tok ulike val. Og ennå kan eg ikkje sjå inn i framtida... Eg må stå for alle val eg har tatt og innrømme at ikkje alt var rett.
Det er viktig for meg at eg lever livet mitt i notid. Det som er forbi er forbi, framtida kjenner eg ikkje, men NO LEVER eg!

Stikk gjerne innom hos meg igjen om/når du har lyst :)

GundaM sa...

Flott blogg, flotte katter og hunder;)

Valg ja...Ikke enkelt det. Men kloke ord Marie kommer med, det som er forbi er forbi.
Ingen vits i å irritere seg over ting som er gjort/ikke gjort. Og tilgivelse er et viktig begrep for meg.

Etter at jeg selv lærte meg å tilgi,tenke positivt,se framover,og ha drømmer ble livet plutselig...LIVET! Ser du for deg noe sterkt nok kommer det i en eller annen form.

See u ;)

AnneKa sa...

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg syntes det var spennende å filosofere over dette med valg. Sånn til daglig kunne man tro jeg var søstra til VinglePetter fra Fjordlandreklamen. Men i det store har jeg ofte tenkt på at det er tilfeldigheter som har ledet meg, eller jeg føler jeg ikke har hatt noe valg. Tror at heretter vil jeg bli mere bevisst på at jeg alltid har et valg. Spesielt i situasjoner der jeg føler jeg må stille opp fordi det forventes av meg. Uansett så var det spennende å gå litt inn i dette. :-)

Elisabeth sa...

Så flotte bilder av både hus og hage. Og ikke minst har du mange kloke tanker om livet, både de tunge sidene ved det og de lette. God å kunne lese i bloggen din hvor du åpent forteller om dine også vanskelige ting. Det skal ryggrad til for å kunne gjøre det, ryggrad og masse liverfaring.
Klem fra meg.