fredag 17. juli 2009

Minner fra en svunnen tid

Dette er egentlige pappa's minner men også mine, minner vi kan dele.

Pappa har hatt det meste av sin jobbkarriere som bussjåfør, en rolig stødig sjåfør som alltid var til å stole på. Han begynte på melkebilen som melkespannlemper, der var han i 2 år før han fikk kjøre opp til buss. Bussene tok også med melkespann og eg husker når eg var med han fra Korgen til Mo eller Mosjøen, de utallige stoppene vi hadde ved melkeramper langs veien. Når vi kom frem bar det rett på meieriet for å loss spann, og eg fikk gjerne en liten pakke melk hos de som jobbet der.

I Sansehagen ved sykehjemmet har de fått bygget en melkerampe og satt spann i den. Dette er gode minner for pappa, minner fra et langt liv. Gode minner for meg som lita jente fikk være med pappan sin på jobb og sitte foran i bussen på utallige turer.

Bildene over er tatt i Sansehagen ved Nesna sykehjem.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dette bilde er fra pappa's album.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

8 kommentarer:

Som mine dager er sa...

Skjønne minner du har med deg. Tenk at det var melkespann tidligere. De er jo så sjarmerende at det å kunne eie en slik, må være et funn. Nydelige bilder du illustrerer med.

Ha en fin helg.

Klem fra Marit

Anne-Berit sa...

Syns det er så bra at de har fått til de sanseparkene på sykehjemmene.På Gruben sykehjem er det også en.Fint for pasientene,men også for de pårørende som ser hvor de gamle lyser opp når de kjenner igjen ting.Flotte bilder.
God helg til deg,her er det nyvalpen som står i fokus,og Titti,som er så flink med henne.
Klem fra Anne-Berit.

De 4 årstidene sa...

Dette var en skjelden syn ja, men vi kan fortsatt se noen slitne melkeramper på bygda. Flott at gamle tradisjoner blir tatt vare på og vist for nyere generasjoner, og selvfølgelig vekke gode minner til de som virkelig har opplevd det:-) Stilige bilder.
Ha en fin fredagskveld:-)

M.E.V. foto sa...

Koselige minner:)

Hannes hage sa...

Gode minner, og flotte bilder. Rosebildet er helt magisk.

Marianne sa...

Så flotte fotografier her på bloggen! God helg : )

Hilsen fra landet sa...

Så nydelig! Takk for at du delte med oss!

Kristins Hus sa...

Hei, og takk takk!!
Så fine bilder :-) Stemning....
Kristin