mandag 10. august 2009

Hjelp!! Hagen min blir angrepet!!

Eg har ikke hatt en eneste iberiasnegle i hagen men dette er like ille. Alle sommerblomstene mine er oppspist, nå tar de solsikkene også. Noen stauder har de også angrepet. Det er fullt av de på den borteste delen av plenen og på et lite område fant jeg alle som er på brettet. De er små men ufyselig og ekle, og de ødelegger hagen min.

Noen som vet råd??????

13 kommentarer:

Eva Cathrin sa...

uff og uff!!!!!!!!! Har du boasnegler??? De har jeg ikke plukket i år...og kanskje kan det være grunnen til at det er mindre snegler enn andre år??? Plukk plukk plukk!! Lykke til!! PS-fikk et råd en gang...plante geranium-storkenebb, det liker de ikke, fin er de også...

Anne-Berit sa...

Nei men usjhameg,det var litt av en fangst du hadde på brettet ditt.
Ekkelt når vlomstene i hagen blir oppspist av snegler,enten det er den ene eller andre sorten.Håper du får gode råd så du kan bli kvitt dem før de raserer hele hagen din.
Klem fra meg:o)

Kathrine sa...

Dette ser ut som åkersnegler. Har hagen full innimellom jeg også. De liker det vått og varmt.
I kveld har jeg prøvd noe nytt som jeg bare kom på plutselig. Jeg tok to av mine geranium/pelargonium, tok av masse blader og klippet opp. Strødde det rundt to nyplantede verbascum jeg har, for de elsker verbascum vist. Så nå er jeg spent på i morgen om det hjelper:)

:)

Kathrine sa...

Forresten, så må jeg bare si at boasneglen(altså den som er grå med mørke flekker og blir ca 20 cm)gjør lite ugang. Jeg har noen i min lille hage som har revir og jager andre snegler bort eller spiser de. Og den spiser ikke opp min hage iallefall. Jeg syns den skal få leve, for til meg så er den ok å ha i hagen.

:)

AnneKa sa...

Boasneglen har eg et par av, de får bo her hos meg for å holde iberiasneglen borte, hvis den skulle komme. Det har eg lært på bloggen din, Kathrine. Disse er små ensfarget og slimete. Og ca 2 cm stor. Eg har sikkert den fuktigste hagen av alle naboene rundt her. Både fordi jeg har vannet mye under tørken og fordi jeg har leirbunn 5 cm under gresset. Så da har de sikkert samlet seg hos meg.
De er i den delen av hagen som trærne kaster skygge på. Spennende om det med graniumen virker. Uansett skal eg ut å plukke, puh håpløs jobb, i morgen. Kanskje eg skal prøve å vanne med grønnsåpevann eller med brennelsegjødsel.

Mia sa...

Usch, visst er dom ekla!! Jeg har fullt krig mot dem om dagen og fant en som var over 5 cm lang, det du!!(Bare gå inn på bloggen og se du..) Jeg inviterte dem på storkalas med å plantere tagetes, tror jag. Har konstatert at disse er vanskligere enn Iberian for de er så mange og helt umulige å få plukke. Du må stå ute om natten og lyse på bladverket med lommelykt underifra for å få syn på alle ( ville tro jeg ser langt ifra alle likevel). Skrekk og gru!!

AnneKa sa...

Tagetesen forsvant først, de er helt borte. Vil også si at dette er verre en iberiasneglen for den er jo enkel å se og ta. Og disse var utrolig mange, kunne sikkert plukket mange hundre i kveld på den lille biten jeg sto. Om dagen er de i gresser så eg får prøve å ta de da.

Malys krok sa...

Huff så ekkelt! Disse ufyselige skapningene har ikke vi her heldigvis, men hører noen si at der Plantasjen kommer der kommer også sneglene. og PLatasjen skal snat hit, så da er det vel bare å holde seg klar. Håper du får bukt med dette.
Nå skal jeg ned og skrive på innlegget for Mandagstema. Hilsen Margit.

Henriette sa...

Først av alt: Tusen takk for koseleg komentar inne hos meg;) Har endeleg aett avtid og rigga meg til for å oppdatere meg i bloglandia;)

Ikkje nok kjekt med sneglar. Her har me alle sortar inkludert Iberia og Boa! ALLE tek i alle fall riddersporene mine:( Eg elskar riddersporer, men innser etterkvart at det berre er å kapitulere:( Er vel ikkje anna å gjere enn å plukke, plukke,plukke. Kan og prøve med sneglekverk. Har i nøden tydd til dette, og det verkar, men då må ein jo strø på med jamne mellomrom.....

Lukke til!!!
Klem:0)

Monicas Hage sa...

Dette så ikke noe særlig ut... Har dessverre ikke noe annet tips enn å plukke, og evt. bruke sneglegift...

Jorunns hverdag og meddelelser sa...

Uff!
De har kommet i min hage også, etter regnet er de mest fremtredene. Det jeg gjør er å plukke vekk så godt jeg kan.
Gladiolene har desverre fått gjennomsiktige blader, og en Georgine er spist opp. Det er ikke så lett å få fjerne alle. I år har jeg kun hatt to Iberia.
Ha en god onsdag!:)

Edgar sa...

Uff, ikke moro med snegler når det blir så mye av dem. Georginene har det gått mest utover her.

Anne på Moseplassen sa...

isj!
Mye du kan gjøre, men det mest effektive og det dyreste er å kjøpe feramol eller annen sneglegift.

Du kan også lage ølfeller, grav ned en boks, halvfyll med øl, og la sneglene gå i drukendøden.