mandag 3. august 2009

Hvit Røsslyng

På vår vandring i Nesnalia på fredag kom vi over noe jeg ikke kan huske å ha sett før. Like ved stien var det et lite område der røsslyngblomstene var farvet hvit. Vet ikke hvor vanlig dette er men jeg leser i Urtekildens planteleksikon at det forbindes endel overtro med dette. I utlandet tror de det følger lykke med hvit røsslyng mens i Norge mener man at der det vokser hvit røsslyng er det begått en ugjerning. Ikke vet jeg om dette stemmer, hvis så velger jeg den utenlandske versjonen :-) Hvit Røsslyng, uvanlig kanskje, fin ja, men finest er den rødfiolette.

Røsslyng kan bruker mot urinveisplager, revmatismeplager og til sovemedisin.
Mer om dette kan leses i Urtekildens Planteleksikon.

9 kommentarer:

Solveig sa...

Flott røsslyng! Gir meg høstfølelse og det er slett ikke dumt for et høstmenneske:-) Gleder meg til fargene slår ut i alle sine valører i fjellet. Da er det spennende å gå med fotoapparat!

Så artig det du skriver om overtroen. Merkelig at folk forbinder en ting med noe så forskjellig! Liker bloggen din :-)

Ha en strålende uke!

Klem fra Solveig

Anne på Moseplassen sa...

viltvoksende hvit røssling har jeg ikke sett. Så vakkert!

Jorunns hverdag og meddelelser sa...

Kan ikke huske å møtt på hvit røsslyng, vakker er den.
Bildet ditt i "Mandagstemaet venn"
Er så nyyyydelig:D)

Kathrine sa...

Sånt skjer av og til med blomster. Flott er den. Vet det finnes å få kjøpt i blomsterbutikker noen steder.

Så bra dere fortsatt er heldige med været!! Får bare lyst til å kjøre i vei oppover Helgelandskysten:))
Bra her også da, 23 grader og litt overskya. I går kveld satt vi ute med masse levende lys og spiste reker og hjemmebakt loff. Nyter denne augusttiden, før hverdagen setter i gang igjen straks. Nyt de flotte dagene du også, AnneKa:)

Klem:)

Som mine dager er sa...

Nydelig hvit røsslyng. Og takk for tipset om hva det kan hjelpe, jeg sier ja takk, jeg som sliter med alle de tre nevnte plagene ;-)

Klem fra Marit

Den hvite lilje sa...

Flott røsslyng da - har ikke sett maken før.
Dette med overtro er morsomt!
Bruker du mye urter selv ? Jeg har prøvd meg litt frem, men er vel litt for pysete:-/

Hanne sa...

Jøss, en slike en har jeg aldri sett før. Så vakker.

AnneKa sa...

Takk for koselige kommentarer! Litt kjekt å komme over noe slikt som ikke er helt vanlig :-) Er alt for lite flink å benytte meg av urter og alt godt de kan gjøre. Det eneste eg bruker mye er urtete, tåler ikke kaffe og svart te. Kjøper te fra Litlehaugen staude og urtegård der de lager den selv. Favoritten er Kveldste og den hjelper på å få sove. Håpet er å få siste del av hagen ferdig og dyrke noen urter selv. :-)

Anonym sa...

Aber argumentiere ich, dass entweder Match-Methode, schmuck thomas sabo die Partner sollten die Integration zwischen kulturellen thomas sabo glaube liebe hoffnung Ressourcen zu betonen, nach dem Markt und ihre jeweiligen Vorteile, entwickelte eine bestimmte thomas sabo shop geografische Gebiete oder Kundengruppen, den Vorteil der thomas sabo charm Kulturphilosophie andpandora Schmuck psychologischen Vorteil des Geistes angebote thomas sabo der Pandora Unternehmen Kultur. Regionale Kultur, der nationalen Kultur anhänger thomas sabo und der westlichen Kultur, die Kombination der traditionellen schmuck thomas sabo ketten Kultur, mit der modernen klassischen Kultur, thomas sabo schmuck Unternehmenskultur, kulturellen Bereich, etc., thomas sabo ohrringe abschattende Kombination aus neuen Kapazitäten und Pandora braeletproduct thomas sabo schmuck günstig Entwicklung kombiniert.